بيتزا باللحمة المفرومة
وجوانبها محشية وكمان مبرومة
مع الشرح بالتفاصيل والصور
مكونات العجينة
دقيق بيتزا
ملعقه سكر وملعقة ملح
خميرة فورية
زبدية كبيرة
ملعقتين سمن
ربع كوب زيت
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
ده دقيق مخصص لعمل البيتزات
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
دى المكونات كلها مع بعض فى طبق كبير
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
بعد خلط المكونات معا
نعجنها على سطح مستوى
نقوم بالعجن مده 10 دقائق حتى يتخللها الهواء
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وده شكل العجينة بعد العجن وداخل الطبق الكبير
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
**********************
اللحمة المعصجة
مكوناتها
لحمة مفرومة
بصلة مفرومة ناعم
ملح وفلفل وكمون (وانا بحط ليها نترة قرفة او بهارات لحمة )
وطمطمايه مبشورة او مقطعة صغير جدا
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
********************
خلصنا العجينه وسايبنها تخمر وخلصنا العصاج وسايبنه يبرد
نيجى لمكونات الواجهة
لانشون مقطع شرايح
جبنة رومى مبشورة
جبنة فلمنك (حسب الحاجه )
زيتون مقطع
طماطم مقطة شرايح وفلفل مقطع شرايح
(انا محطتش فلفل علشان بيمرر لما بيتحمر )
بيضتين مخفوقتين بفلفل وملح
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وطعا مننساش الطماطم المسبكة او (الكون كاسية)
ود طبعا 2 طماطم معصورة وسيباها على النار بشوية ملح وفلفل وكمون لغايه ما قلت واتسبكت
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
***************
نيج لطريقة العمل
وطبعا قبل ما نبدا نولع الفرن علشان يسخن
دى العجينة بعد ما خمرت
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
نجيبها على سطح املس ونرش تحتها شوية دقيق علشان متلزقش
الكيو دقيق انا قطعته 4 بيتزات علشان صنيتى كبيرة
(كل واحده حسب الصنيه اللى بتخبز فيها)
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
طبعا جبت القطعه الاولى وفردتها بالنشابة وجهزت الصنيه ودهنتها سمنة ورشة دقيق علشان متلزقش
وبعدين حطيت العجينة فيها كده والزياده بشيلها بالسكينه
وطبعا منرققهاش او تبقى بسمك 2 سم
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
ندهن العجين الطماطم المتسبكة
وبعدين نرص اللانشون كده
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
نبرم الجوانب كده
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وبعدين اللحمة المفرومه المعصجة
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وبعدين باقى المكونات
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
الصورة عن قرب
وطبعا مننساش نرش معلقتين بيض مخفوق بعد كل المكونات
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
ندخلها الفرن ودى النتيجة
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
الصورة عن قرب
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
بالهنا وشفا
وطبعا متنسوش
اللى تدخل تاخد بصة وتخرج تقيم
واللى تدخل تاخد حته تسيب دعوه حلوة وبرضة تقييم
ربنا يجعله فى ميزان حسناتكم
وك سنةوانتو طيبين
وجوانبها محشية وكمان مبرومة
مع الشرح بالتفاصيل والصور
مكونات العجينة
دقيق بيتزا
ملعقه سكر وملعقة ملح
خميرة فورية
زبدية كبيرة
ملعقتين سمن
ربع كوب زيت
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
ده دقيق مخصص لعمل البيتزات
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
دى المكونات كلها مع بعض فى طبق كبير
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
بعد خلط المكونات معا
نعجنها على سطح مستوى
نقوم بالعجن مده 10 دقائق حتى يتخللها الهواء
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وده شكل العجينة بعد العجن وداخل الطبق الكبير
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
**********************
اللحمة المعصجة
مكوناتها
لحمة مفرومة
بصلة مفرومة ناعم
ملح وفلفل وكمون (وانا بحط ليها نترة قرفة او بهارات لحمة )
وطمطمايه مبشورة او مقطعة صغير جدا
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
********************
خلصنا العجينه وسايبنها تخمر وخلصنا العصاج وسايبنه يبرد
نيجى لمكونات الواجهة
لانشون مقطع شرايح
جبنة رومى مبشورة
جبنة فلمنك (حسب الحاجه )
زيتون مقطع
طماطم مقطة شرايح وفلفل مقطع شرايح
(انا محطتش فلفل علشان بيمرر لما بيتحمر )
بيضتين مخفوقتين بفلفل وملح
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وطعا مننساش الطماطم المسبكة او (الكون كاسية)
ود طبعا 2 طماطم معصورة وسيباها على النار بشوية ملح وفلفل وكمون لغايه ما قلت واتسبكت
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
***************
نيج لطريقة العمل
وطبعا قبل ما نبدا نولع الفرن علشان يسخن
دى العجينة بعد ما خمرت
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
نجيبها على سطح املس ونرش تحتها شوية دقيق علشان متلزقش
الكيو دقيق انا قطعته 4 بيتزات علشان صنيتى كبيرة
(كل واحده حسب الصنيه اللى بتخبز فيها)
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
طبعا جبت القطعه الاولى وفردتها بالنشابة وجهزت الصنيه ودهنتها سمنة ورشة دقيق علشان متلزقش
وبعدين حطيت العجينة فيها كده والزياده بشيلها بالسكينه
وطبعا منرققهاش او تبقى بسمك 2 سم
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
ندهن العجين الطماطم المتسبكة
وبعدين نرص اللانشون كده
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
نبرم الجوانب كده
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وبعدين اللحمة المفرومه المعصجة
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
وبعدين باقى المكونات
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
الصورة عن قرب
وطبعا مننساش نرش معلقتين بيض مخفوق بعد كل المكونات
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
ندخلها الفرن ودى النتيجة
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
الصورة عن قرب
بيتزا باللحمة المفرومة ... والجوانب محشية و مبرومة بالصور
بالهنا وشفا
وطبعا متنسوش
اللى تدخل تاخد بصة وتخرج تقيم
واللى تدخل تاخد حته تسيب دعوه حلوة وبرضة تقييم
ربنا يجعله فى ميزان حسناتكم
وك سنةوانتو طيبين